MMBS voertuigen zijn wel te verzekeren

MMBS (Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid) is tegenwoordig een hot item. Er wordt vaak over gesproken omdat er veel onduidelijkheid is omtrent het verzekeren van het voertuig en de wetgeving die van toepassing is. De meeste verzekeraars weigeren een MMBS voertuig te verzekeren. Dit voertuig kan alleen bij reguliere verzekeraars geaccepteerd worden als landbouwmaterieel (bijvoorbeeld als trekker). Het probleem is dat de meeste particulieren het voertuig niet als landbouwmateriaal gebruiken, maar gewoon voor particulier gebruik.

Wetgeving

Een MMBS wordt gezien als maas in de wet voor automobilisten die geen rijbewijs hebben en geen wegenbelasting willen betalen. Na het ombouwen van een (bestel)auto wordt het voertuig belastingvrij en vrijgesteld van APK. Daarnaast hoeft de bestuurder geen rijbewijs te hebben(volgens de wet) en is de minimum leeftijd voor de bestuurder 16 jaar.

LET OP:
Wij maken u er op attent dat de Vereende (voorheen Rialto) vanaf 1 juli 2015 het T-rijbewijs als enig geaccepteerd rijvaardigheidsdocument toe staat, om een teruggekeurd motorrijtuig Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid (MMBS) te mogen besturen.
Voldoet de bestuurder van de MMBS hier niet aan? Dan heeft de Vereende het recht om een eventuele schadeuitkering te verhalen op verzekeringnemer.

Verzekeringsoplossing

Wanneer het voertuig niet als landbouwmaterieel wordt gebruikt, maar er particulier gebruik van wordt gemaakt, wijzen reguliere verzekeraars de aanvraag af. U wordt dan doorverwezen naar de alternatieve verzekeraar de Vereende waar LastPoint Verzekeringen mee samen werkt. Deze verzekeraar wil risico’s accepteren, welke andere verzekeraars weigeren. Hierdoor is de premie wel hoger, dan bij een reguliere verzekering. Het MMBS voertuig wordt als gewone personenauto of bestelauto gezien. De verzekeraar de Vereende (voorheen Rialto) stelt echter wel een T(trekker) rijbewijs verplicht.

Aanvragen offerte MMBS verzekering

U heeft een MMBS voertuig aangeschaft en wilt deze graag verzekeren? Vul dan uw gegevens in bij het offertesysteem van de Vereende. Hierbij is het belangrijk dat onderstaande gegevens worden ingevuld bij Teruggekeurd voertuig:

  • Merk en model
  • Gewicht
  • Maximale snelheid
  • Gewenste dekking (alleen WA)
  • Subdekkingen (inzittende en/of rechtsbijstand)
  • En uiteraard de N.A.W.G. gegevens

U ontvangt binnen 1 werkdag na aanvraag een offerte of een reactie. Let op: er is geen voorlopige dekking mogelijk. De dekking gaat pas in als de eerste premie is overgemaakt. Dit betreft minimaal een kwartaalbetaling(ook als de offerte op maandbetaling wordt aangevraagd.).

Offerte aanvragen: KLIK HIER

Geplaatst op 08 mei 2014 in Autoverzekering nieuws