MMBS voertuigen zijn wel te verzekeren

MMBS (Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid) is tegenwoordig een hot item. Er wordt vaak over gesproken omdat er veel onduidelijkheid is omtrent het verzekeren van het voertuig en de wetgeving die van toepassing is. De meeste verzekeraars weigeren een MMBS voertuig te verzekeren. Dit voertuig kan alleen bij reguliere verzekeraars geaccepteerd worden als landbouwmaterieel (bijvoorbeeld als trekker). Het probleem is dat de meeste particulieren het voertuig niet als landbouwmateriaal gebruiken, maar gewoon voor particulier gebruik.

Wetgeving

Een MMBS wordt gezien als maas in de wet voor automobilisten die geen rijbewijs hebben en geen wegenbelasting willen betalen. Na het ombouwen van een (bestel)auto wordt het voertuig belastingvrij en vrijgesteld van APK. Daarnaast hoeft de bestuurder geen rijbewijs te hebben(volgens de wet) en is de minimum leeftijd voor de bestuurder 16 jaar.

LET OP:
Wij maken u er op attent dat Rialto vanaf 1 juli 2015 het T-rijbewijs als enig geaccepteerd rijvaardigheidsdocument toe staat, om een teruggekeurd motorrijtuig Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid (MMBS) te mogen besturen.
Voldoet de bestuurder van de MMBS hier niet aan? Dan heeft Rialto het recht om een eventuele schadeuitkering te verhalen op verzekeringnemer.

Verzekeringsoplossing

Wanneer het voertuig niet als landbouwmaterieel wordt gebruikt, maar er particulier gebruik van wordt gemaakt, wijzen reguliere verzekeraars de aanvraag af. U wordt dan doorverwezen naar de alternatieve verzekeraar Rialto waar LastPoint Verzekeringen mee samen werkt. Deze verzekeraar wil risico’s accepteren, welke andere verzekeraars weigeren. Hierdoor is de premie wel hoger, dan bij een reguliere brommobiel verzekering. Het MMBS voertuig wordt als gewone personenauto of bestelauto gezien. De verzekeraar Rialto stelt echter wel een AM(trekker) rijbewijs verplicht.

Aanvragen verzekering

U heeft een MMBS aangeschaft en wilt deze graag verzekeren? U dient dan het aanvraagformulier in te vullen en hierop te vermelden wat de maximum (teruggekeurde) snelheid bedraagt. Vervolgens kunt u deze mailen naar contact@lastpoint.nl. Wij zullen proberen u binnen 1 dag een offerte toe te mailen. Let op, er is geen voorlopige dekking mogelijk. De dekking gaat pas in als de eerste premie is overgemaakt.

Geplaatst op 08 mei 2014 in Autoverzekering nieuws