Hallo, Deliveroo bezorger!

Wanneer je van plan bent om maaltijden te bezorgen voor Deliveroo met een scooter, dien je ook een passende verzekering te hebben. Een particuliere scooterverzekering vergoedt namelijk geen schade wanneer je aan het bezorgen bent.

Een maaltijdbezorgdienst wordt gezien als een koerier, die onder tijdsdruk veel bestellingen moet bezorgen. Helaas hebben de afgelopen jaren uitgewezen, dat schades bij maaltijdbezorgers vaker voorkomen dan bij particuliere scooterrijders. Dit heeft geleid tot een verhoogde premie voor deze koeriersverzekeringen en een verhoogd eigen risico.

De koeriersverzekering

Veel verzekeraars bieden een koeriersverzekering voor maaltijdbezorging niet aan, vanwege het verhoogde risico. Mocht je toch graag een offerte willen ontvangen, kun je deze via onze website aanvragen.

De maandelijkse premies variëren tussen de € 70,- en € 125,-, afhankelijk van een aantal factoren:

  • 4 regio’s (op basis van postcode)
  • Eigen risico ( min. € 750,00  –  max. € 1.350,00)

Tip: Wil je graag als bestuurder ook verzekerd zijn tegen (letsel)schades? Vraag dan ook een Schade verzekering in/op-zittende aan.

Wanneer gaat de dekking in?

Pas na ontvangst van de eerste betaling van de offerte gaat de verzekering in. De verzekeraar wil helaas geen voorlopige dekking verlenen. Daarnaast houdt rekening met het feit, dat wanneer de offerte op maandbetaling wordt aangevraagd, eenmalig de eerste 3 maanden vooraf dienen te worden betaald.