Vanaf 1 juli 2024: Vernieuwd systeem schadevrije jaren

Nieuw systeem schadevrije jaren

Lastpoint Verzekeringen is verheugd om als tussenpersoon in de wereld van moeilijk verzeker­bare risico’s het nieuwe systeem voor schadevrije jaren aan te kondigen. Tot op heden wordt het aantal schadevrije jaren vaak nog handmatig doorgegeven bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering. Uit recente gegevens blijkt echter dat maar liefst de helft van de aanvragen hierdoor niet correct wordt verwerkt.

Vanaf 1 juli staan autobezitters voor een nieuwe ervaring, waarbij de registratie van schadevrije jaren niet alleen nauwkeuriger wordt, maar ook het overstappen naar een andere autoverzekeraar moeiteloos verloopt. Ontdek wat deze ontwikkeling voor u verandert.

Huidige systeem

Het huidige systeem waarin schadevrije jaren in volledige jaren worden geregistreerd, kan ervoor zorgen dat eventuele opgebouwde maanden verloren gaan bij het overstappen naar een andere verzekeraar. Dit brengt extra complicaties met zich mee en kan leiden tot ontevredenheid bij verzekerden. Dit werkte echter ook in het voordeel van verzekerden, aangezien je sneller schadevrije jaren kon opbouwen door na een half jaar de verzekering over te sluiten. Op die manier werden de schadevrije jaren naar boven afgerond en kon men sneller schadevrije jaren opbouwen. Met het nieuwe systeem zal dit echter niet meer mogelijk zijn, omdat het schadevrije periodes nauwkeuriger bijhoudt.

Vanaf 1 juli 2024

Het nieuwe schadevrije jaren-systeem wordt nauwkeuriger doordat de schadevrije jaren nu per maand worden bijgehouden. Dankzij de nieuwe maandensystematiek zijn schadevrije jaren altijd actueel en 24/7 inzichtelijk, wat fouten bij offertes en premieberekeningen voorkomt. De Vereende, gespecialiseerd in het verzekeren van moeilijke risico’s zal ook gebruik maken van dit systeem. Het nieuwe systeem verwerkt schuldschades direct en vermijdt terugval in schadevrije jaren. Bovendien stelt het de verzekeraar in staat om nauwkeuriger premies te berekenen, ook voor klanten met een strafrechtelijk- of wanbetalingsverleden.

Kortom zijn wij erg verheugd over de invoering van het nieuwe schadevrije jaren-systeem. Dit systeem biedt een nauwkeurige registratie van schadevrije jaren, wat een eerlijker beleid bevordert voor alle verzekerden. Ook kun je binnenkort moeiteloos je schadevrije jaren bijhouden. Via IDIN krijg u op elk moment van de dag eenvoudig inzicht in uw jaren. Al met al zorgt dit nieuwe systeem voor meer transparantie, gemak en tevredenheid voor alle partijen.

 

Geplaatst op 14 maart 2024 in Blogs