Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is niet verplicht, tenzij bepaalde instanties dat van u verlangen. Bijvoorbeeld de schuldsanering of gemeentelijke kredietbank. Toch is het prettig als uw spullen verzekerd zijn tegen bijvoorbeeld brand, diefstal en waterschade.

Definitie inboedel
Uw inboedel bestaat uit alle spullen die u meeneemt, wanneer u bijvoorbeeld gaat verhuizen. Deze spullen worden ook wel roerende zaken genoemd.

Huurdersbelang
Woont u in een huurwoning? En heeft u aanpassingen of verbeteringen aan de woning toegebracht? Dan spreken wij van een huurdersbelang. De eigenaar van de huurwoning heeft alleen de opstal verzekerd en niet de aanpassing die u als huurder heeft aangebracht. Bijvoorbeeld een verbouwde keuken, badkamer en/of parket. U kunt het huurdersbelang meeverzekeren op de inboedelverzekering, meestal tot maximaal 25% van de inboedelwaarde.

Dekking
Bij het afsluiten van een inboedelverzekering kunt doorgaans kiezen uit 2 dekkingen:
– extra uitgebreid
– meest uitgebreid (ook wel All Risk dekking genoemd)

De meest uitgebreide dekking is de meest gekozen dekking.

Offerte bij Rialto

Is een van onderstaande situaties op u van toepassing? Kies dan voor een offerte van Rialto!

  • U  heeft in korte tijd veel schades veroorzaakt.
  • U heeft fraude gepleegd.
  • U heeft een strafrechtelijk verleden.

Wanbetaling?

Is in de afgelopen 8 jaar uw verzekering opgezegd of geweigerd omdat u uw premie niet (op tijd) heeft betaald? En wilt u een offerte voor een verzekering aanvragen? Klik dan op ‘Offerte Wanbetaling’. U vindt de button rechts in het scherm.