Wanbetaling

Even geen overzicht of tijdelijk onvoldoende saldo, kunnen oorzaken zijn waarom een autoverzekering geroyeerd kan worden. De meeste verzekeraars, trekken de dekking in(opschorten) na 30 dagen bij uitblijven van de betaling en willen of kunnen na 60 dagen de polis royeren. Ook als er na de royementsdatum nog betaald wordt, is het gebruikelijk dat de polis niet meer hersteld kan worden.

Risico

Als kentekenhouder bent u volgens de wet verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Het RDW controleert hierop met register controles, maar ook door middel van de camera’s die kentekens op de Nederlandse wegen registreert. Wanneer het voertuig onverzekerd is, bent u strafbaar, wat beboet kan worden door een CJIB sanctie van € 450,-.

Daarnaast zijn schades aan, door of met de auto niet verzekerd. U bent als kentekenhouder hier volledig voor aansprakelijk. De schade(s) kunnen behoorlijk hoog oplopen, denk aan letselschade of grote (veroorzaakte) brandschades.

Oplossing

Bij Lastpoint kunnen wij ervoor zorgen, dat u binnen 1 dag weer verzekerd de weg op bent. Wij bieden u een normaals verzekeringsproduct aan bij een reguliere verzekeraar, waar u geen verhoogde premie betaald(zoals bijvoorbeeld bij de Vereende waar de premies 3 keer hoger zijn).

Wanneer u tijdens kantoortijden de aanvraag bij ons indient, wordt deze eind van de middag verwerkt. De dekking gaat in één dag na ontvangst van de betaling.

Spelregels

  • U moet de premie van de verzekering voor het eerste kwartaal(inclusief poliskosten €25,-) in een keer vooruit betalen. De volgende kwartalen betaald u per factuur.
  • U moet deze premie, vanaf het moment van aanvragen, binnen 14 dagen betalen.
  • De dekking gaat in, 1 dag na ontvangst van de volledige premie bij de verzekeraar.
  • U moet in de slotvragen vermelden, dat u de laatste 5 jaar geroyeerd bent i.v.m. wanbetaling
  • U heeft 1 kans om deze verzekering aan te vragen. Betaalt u niet binnen de 14 dagen? Dan vervalt deze laatste mogelijkheid.
  • Automatische incasso per maand, is na 1 jaar weer mogelijk (mits betaalgedrag goed is).

LET OP: bij autoverzekeringen, mag geen sprake zijn van negatieve schadevrije jaren.

Alternatief

Bij de meeste tussenpersonen wordt er direct een offerte opgemaakt bij de Vereende. Lastpoint biedt u een eigen ontworpen autoverzekering(met bijhorende spelregels) aan, met marktconforme premies. Vergeleken met sommige verzekeraar, zijn we zelfs concurrerender omdat u ook pakketkorting kunt krijgen.

Aanbevolen door de consumentenbond

Elk jaar kijkt de Consumentenbond naar de beste oplossing voor mensen met verzekeringsproblemen. Zij schrijven dat naast ‘De Vereende’ er ook een ander alternatief is, lees het hier na: Autoverzekering geweigerd: dit kun je doen | Consumentenbond