Woont u in een huurwoning of koopwoning? En wilt u graag dekking tegen bijvoorbeeld: brand, diefstal, inbraak of waterschade? Dan is een inboedelverzekering voor uw spullen altijd raadzaam. Wanneer u woningbezitter bent adviseren wij u een opstalverzekering af te sluiten. Nu kan het zo zijn, dat u niet weet wat welke waarde u moet verzekeren. U kunt dan gebruik maken van de inboedelwaardemeter en de herbouwwaardemeter, in de aanvraag. Deze waardemeters worden tijdens het aanvragen met u doorgenomen.

Inboedel

Een inboedelverzekering is niet verplicht, tenzij bepaalde instanties dat van u verlangen. Bijvoorbeeld de schuldsanering of gemeentelijke kredietbank. Toch is het prettig als uw spullen verzekerd zijn tegen brand, diefstal en waterschade. Uw inboedel bestaat uit alle spullen die u meeneemt, wanneer u bijvoorbeeld gaat verhuizen. Als u aanpassingen of verbeteringen aan de woning hebt toegebracht, spreken wij van een huurdersbelang wanneer u in een huurwoning woont.

Woonhuis

Wanneer u woningbezitter bent is het een prettig gevoel als uw woning is verzekerd tegen brand, storm of waterschade. Bij een opstalverzekering horen alle onderdelen die hard en nagelvast aan de woning zijn verbonden.

Aanvragen

Bereken hieronder uw premie. 

Spelregels

  • U moet de premie van de verzekering voor het eerste halve jaar in een keer vooruit betalen. Verander bij het aanvragen de betaaltermijn naar halfjaarbetaling.
  • U moet deze premie, vanaf het moment van aanvragen, binnen 10 dagen betalen.
  • Uw aanvraag moet daarom altijd 10 dagen in de toekomst liggen, vandaag plus 10. Zet de ingangsdatum op 10 dagen na vandaag.
  • De dekking gaat in, 1 dag na ontvangst van de volledige premie bij de verzekeraar.
  • U moet in de slotvragen vermelden, dat u de laatste 8 jaar geroyeerd bent bij een verzekeraar (welke en wanneer). Vermeld duidelijk in de slotvraag dat u bent geroyeerd i.v.m. wanbetaling.
  • U heeft 1 kans om deze verzekering aan te vragen. Betaalt u te laat? Dan vervalt deze laatste mogelijkheid.