MMBS

Een MMBS (Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid) is lastig te verzekeren. De meeste reguliere verzekeraars weigeren een MMBS voertuig te verzekeren. Dat komt omdat zij een MMBS alleen als landbouwmaterieel  (bijvoorbeeld als trekker) kunnen accepteren. Het probleem is dat de meeste particulieren het voertuig niet als landbouwmateriaal gebruiken maar privé.

De Vereende verzekert een MMBS wel

Deze verzekeraar accepteert risico’s die andere verzekeraars weigeren. De Vereende(voorheen Rialto) stelt wel een T(trekker) rijbewijs verplicht voor Z1 of Z2 status, voor de T5 uitvoering is een B rijbewijs verplicht voor de verzekeraar. Het MMBS voertuig wordt als gewone personenauto of bestelauto gezien. De premie is hierdoor hoger dan bij een reguliere brommobiel verzekering.

LET OP:
De Vereende accepteert vanaf 1 juli 2015 alleen het T-rijbewijs voor het besturen van een teruggekeurd motorrijtuig Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid (MMBS). Voldoet u als bestuurder van de MMBS hier niet aan? Dan heeft de Vereende het recht om een eventuele schade-uitkering te verhalen op verzekeringnemer.

Wetgeving MMBS

Een MMBS wordt gezien als maas in de wet voor automobilisten die geen rijbewijs hebben en geen wegenbelasting willen betalen. Na het ombouwen van een (bestel)auto wordt het voertuig belastingvrij en vrijgesteld van APK. De minimum leeftijd voor de bestuurder is 16 jaar.

Aanvragen offerte MMBS verzekering

U heeft een MMBS voertuig aangeschaft en wilt deze graag verzekeren? Vul dan uw gegevens in bij het offertesysteem van de Vereende. Hierbij is het belangrijk dat onderstaande gegevens worden ingevuld bij Teruggekeurd voertuig:

  • Merk en model
  • Gewicht
  • Maximale snelheid
  • Gewenste dekking (alleen WA)
  • Subdekkingen (inzittende en/of rechtsbijstand)
  • En uiteraard de N.A.W.G. gegevens

U ontvangt binnen 1 werkdag na aanvraag een offerte of een reactie. Let op: er is geen voorlopige dekking mogelijk. De dekking gaat pas in als de eerste premie is overgemaakt. Dit betreft minimaal een kwartaalbetaling(ook als de offerte op maandbetaling wordt aangevraagd.).

Offerte aanvragen: KLIK HIER

Gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere risico’s en/of mensen die moeite hebben om zich ergens anders te verzekeren.